مهمترین وجود تفاوت بین استابلایزر و ترانس موارد زیر است:
- سیستم استابلایزر پیچیده تر از ترانس است.
- ترانس اتومانیک از سیستم پلهای یا رلهای برای اصلاح جریان استفاده میکند و در استابلایزر از سیستم سروو موتوری استفاده شده است.
- نوع اصلاح ولتاژ در استابلایزر بیشتر از ترانس است
- استابلایزر ولتاژ را روی یک عدد ثابت نگه داشته و ترانس، ولتاژ را در بازهای مشخص ثابت نگه میدارد.
- دقت اصلاح ولتاژ خروجی در استابلایزر بسیار بیشتر (1 درصد خطا) از ترانس اتوماتیک (10 درصد خطا) است.
- برای محافظت الکتریکی بهتر از دستگاههای حساس، استابلایزر گزینه بهتری است.
- هزینه خرید، تعمیر و نگهداری ترانس کمتر است.
در ادامه بیشتر در مورد اینکه استابلایزر و ترانس چه تفاوتی با هم دارند؟ صحبنت می کنیم.
اگر میخواهید دستگاه استابلایزر یا ترانس خریداری کنید، مطالعه این مقاله از تجهیز آرمان برای شما مفید واقع خواهد شد. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.
تفاوت استابلایزر و ترانس در چیست؟
دو دستگاه استابلایزر و ترانس (معمولا همان ترانس اتوماتیک مد نظر است) شباهت بسیاری به هم دارند. کاربرد این دو دستگاه بسیار مشابه است و از هر دو برای تثبیت جریان برق استفاده میشود. اما در عین وجود این شباهتها، این دو دستگاه تفاوتهای عمدهای نیز با یکدیگر دارند که آنها را از هم متمایز میکند.
از جمله مهمترین وجود تفاوت بین استابلایزر و ترانس، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- استابلایزر سیستم پیچیدهتر و پیشرفتهتری نسبت به ترانس اتوماتیک دارد.
- ترانس اتومانیک یک دستگاه استاتیک به شمار میرود که از سیستم پلهای یا رلهای برای اصلاح جریان استفاده میکند؛ حال آنکه در استابلایزر از سیستم سروو موتوری استفاده شده است.
- نوع اصلاح ولتاژ در استابلایزر بیشتر از ترانس است؛ استابلایزر ولتاژ را روی یک عدد ثابت نگه داشته و ترانس، ولتاژ را در بازهای مشخص ثابت نگه میدارد.
- دقت اصلاح ولتاژ خروجی در استابلایزر بسیار بیشتر (1 درصد خطا) از ترانس اتوماتیک (10 درصد خطا) است.
- برای محافظت الکتریکی بهتر از دستگاههای حساس، استابلایزر گزینه بهتری است؛ اما از ترانس برای دستگاههای غیرحساس و کماهمیتتر استفاده میشود.
- هزینه خرید، تعمیر و نگهداری ترانس کمتر است، اما برای خرید و تعمیر استابلایزر به بودجه بیشتری نیاز خواهید داشت.
استابلایزر چیست؟
از جمله مهمترین دستگاههایی که میتوان از آن برای محافظت الکتریکی از تجهیزات مخصوص استفاده کرد، استابلایزر است. دستگاه استابلایزر (Stabilizer) در حقیقت یک تثبیتکننده جریان الکتریکی است. استفاده از این دستگاه میتواند ولتاژ ورودی به تجهیزات الکترونیکی را در یک بازه ثابت، تثبیت کند. این بدان معناست که اگر ولتاژ برق شهری بیشتر از حد مجاز تجهیزات باشد آن را کاهش داده و اگر کمتر از میزان مورد نیاز باشد، آن را افزایش میدهد.
دستگاه استابلایزر انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها نیز ویژگیهای خاص خودشان را دارند. بسته به نیازی که برای کاربری دارید، میتوانید یکی از دو نوع اصلی دستگاه استابلایزر که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد را خریداری نمایید:
1. استابلایزر سروو موتوری
پیشرفتهترین نوع از دستگاه استابلایزر است که از جدیدترین تکنولوژی ساخت بهره میبرد. استابلایزر سروو موتوری، از موتور سروو استفاده میشود. موتور سروو به سادهترین بیان ممکن، قطعهای از دستگاه استابلایزر است که میتواند ولتاژ را کنترل کرده و آن را روی یک «عدد ثابت» نگه دارد. این دستگاه از سیستم کامپیوتری خاصی برای تشخیص خطا در ولتاژ استفاده میکند.
دستگاه استابلایزر سروو را میتوان نسخه پیشرفتهتری از استابلایزرها دانست؛ همانطور که گفته شد، دقت این دستگاه برای اصلاح و تثبیت ولتاژ بسیار بیشتر است، به همین دلیل از آن برای تجهیزات مهمتر و حساستر استفاده میشود.
2. استابلایزر رلهای
نوع سادهتری نیز از دستگاه استابلایزر وجود دارد که به آن استابلایزر رلهای گفته میشود. این نوع از استابلایزر، سیستم سادهتر داشته و ساختار آن دارای پیچیدگیهای کمتری است. برخلاف نوع قبلی که در آن از موتور سروو برای اصلاح ولتاژ استفاده میشد، در این مدل از کلیدهای رلهای استفاده میشود. دستگاه استابلایزر رلهای، جریان برق و ولتاژ را به صورت پلهای اصلاح میکند و به همین دلیل، دقت آن کمتر است.
برخلاف نوع قبلی، استابلایزر رلهای جریان برق را در یک «بازه ثابت» نگه میدارد. همین باعث میشود که بخواهیم از آن، بیشتر برای لوازم خانگی، تجهیزات غیر مهم و همینطور دستگاههای غیر حساس استفاده کنیم. گفتنی است که استابلایزر رلهای را میتوان همان ترانس اتوماتیک در نظر گرفت.
ترانس چیست؟
ترانسفورمر (Transformer در انگلیسی) یا ترانسفورماتور (Transformateur در فرانسوی) دستگاه دیگری است که از آن هم برای کنترل ولتاژ در صنایع الکترونیک استفاده میشود. دستگاه ترانس، ترانسفورمر یا همان ترانسفورماتور، دستگاهی است که دو عدد سیمپیچ ساخته شده است؛ جریان برق از یک طرف وارد مدار سیمپیچ اولیه میشود. این ولتاژ سپس به سیمپیچ دوم «القا» میشود. این دو سیمپیچ هیچ تماسی با یکدیگر ندارند و تمام ولتاژ الکتریکی، از طریق میدان مغناطیسی سیمپیچ اول به دومی، منتقل میشود. اساس کار ترانس به این شکل است.
ترانس انواع مختلفی دارد، ترانس ایزوله و ترانس مبدل، از متداولترین انواع ترانس به شمار میروند. ترانس مبدل، کاربرد بیشتری در صنعت الکترونیک دارد. از این ترانس برای تغییر ولتاژ استفاده میشود. برخی از این ترانسها افزاینده هستند و برخی دیگر کاهندهاند. ترانسهای کاهنده، ولتاژ کمتری از ولتاژ ورودی به ما میدهند. در مقابل ترانسهای افزاینده میتوانند ولتاژ ورودی را بیشتر کنند.
ترانسهای افزاینده دارای انواع مختلفی هستند که میتواند از جمله آنها، به ترانس 1 به 2، ترانس 1 به 3، ترانس 1 به 5، ترانس 1 به 10 و حتی 1 به 100. منظور از یک به دو بودن ترانس، آن است که ولتاژ خروجی، دو برابر ولتاژ ورودی است.
کلام آخر
در این مقاله از تجهیز آرمان، از تفاوت استابلایزر و ترانس برای شما صحبت کردیم. سپس ماهیت هر یک از دستگاههای استابلایزر و همینطور دستگاه ترانس را بررسی کردیم. دیدیم که این دو دستگاه کارکردی شبیه به هم دارند، ولی ساختار آنها متفاوت است. اگر قصد خرید دستگاه استابلایزر یا ترانس اتوماتیک دارید، تجهیز آرمان میتواند در خدمت شما باشد.
مجموعه تجهیز آرمان با بهترین محصولات استابلایزر، یو پی اس و همینطور باتری یو پی اس، در خدمت شما عزیزان است. این مجموعه با تامین برترین محصولات از بهترین برندهای جهانی، میتواند نیاز شما را به بهترین شکل ممکن برطرف نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
تلفن ثابت : ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۴ – ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۵ – ۰۷۱۳۲۳۵۵۴۴۷
فروش: ۰۹۹۳۷۶۵۷۲۰۶
خدمات پس از فروش: ۰۹۱۷۹۹۶۸۶۸۴
سوالات متداول
هر دو دستگاه ماهیتی شبیه به هم دارند و برای کنترل ولتاژ به کار میروند، اما یو پی اس ساختار پیچیدهتر و پیشرفتهتری نسبت به ترانس دارد.
استابلایزر دستگاهی است که برای تثبیت ولتاژ از آن استفاده میشود. این دستگاه میتواند ولتاژ را در یک عدد یا در یک بازه ثابت نگه دارد.
ترانسفورمر یا ترانسفورماتور هم دستگاهی است که از آن برای کنترل ولتاژ استفاده میشود، این دستگاه ساختار متفاوت و دقت کمتری نسبت به استابلایزر دارد.
آنچه دیگران جست و جو کرده اند
- فرق ترانس با استابلایزر
- تفاوت ترانس و استابلایزر
- قیمت ترانس استابلایزر
- نقشه نصب استابلایزر
- تفاوت ترانس اتوماتیک با استابلایزر
7 thoughts on “تفاوت استابلایزر و ترانس”
ترانس اتوماتیک کاربرد صنعتی هم داره؟ یا فقط میشه برای استفادههای خونگی اون رو به کار برد؟
درود
بله در توان های بالا اگر ساخته شود.
مرسی از مقاله کاملی که آماده کردید… میشه بگید قیمت ترانس ارزونتره برای خرید یا قیمت استابلایزر؟
سلام
طبیعتا قیمت استابلایزر قیمت بیشتری داره
باید بررسی شود که شما چه چیزی نیاز دارید
جهت مشاوره بیشتر میتونین با شماره 09179968626 تماس داشته باشید
توی سایت ترانس هم برای فروش دارید؟ خدمات پس از فروش و تعمیر چطور؟
سلام وقت بخیر
بله ترانس ایزوله داریم جهت فروش
جهت تعمیر هم در خدمتتون هستیم
ممنون از مقاله خوبتون