در مقالههای قبلی تجهیز آرمان، به تفاوت استبلایزر سروو و رله ای اشاره کرده بودیم و فرق بین این دو را متوجه شدیم. اما انواع دستگاه استابلایزر را میتوان بر اساس معیارهای دیگری نیز تقسیمبندی کرد. دستهبندی دیگری که از این دستگاه وجود دارد، بر اساس تک فاز و یا سه فاز بودن آن است. در این مقاله، میخواهیم نگاهی به تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
تفاوت استابلایزر تک فاز و سه فاز چیست؟
بگذارید همین ابتدا بدون مقدمه اضافی، سر اصل مطلب برویم. اگر بخواهیم به سادهترین بیان ممکن تفاوت بین این دو دستگاه را برای شما بازگو کنیم، میتوانیم بگوییم که:
مهمترین تفاوت استابلایزر تک فاز با استابلایزر سه فاز، در آن است که نوع تک فاز، جریان برق را از طریق یک عدد کانداکتور و نوع سه فاز، جریان برق را از طریق سه عدد کانداکتور تامین میکند.
هرچند که ماهیت دستگاه استابلایزر در هر دو نوع یکی است و کارکرد آن فرقی با دیگری ندارد، اما تفاوت در تعداد کانداکتورها میتواند ویژگیهای متفاوتی را برای هر یک به ارمغان بیاورد. تصور کنید که جریان برق مورد نیاز شما، یک بزرگراه است. زمانی که بزرگراه شما تنها یک لاین داشته باشد، بدون شک ظرفیت آن کمتر خواهد بود و تعداد ماشین کمتری توانایی عبور از آن را خواهد داشت.
حال همین بزرگراه را با سه لاین تصور کنید؛ بدون شک هرچقدر که تعداد لاینها بیشتر باشد، ظرفیت بزرگراه نیز بیشتر شده و تعداد ماشینهای بیشتری میتوانند از آن عبور کنند. اکنون بهجای استفاده از واژه لاین، از واژه فاز استفاده کنید؛ بهخوبی میتوانید درک کنید که استابلایزر سه فاز، جریان برق بیشتری را برای دستگاههای متصله، فراهم خواهد آورد.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت استابلایزر و محافظ برق
برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.
استابلایزر تک فاز چیست؟
سادهترین نوع از این دستگاه، استابلایزر تک فاز است. همان طور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره کردیم، استابلایزر تک فاز برای انتقال جریان برق مورد نیاز دستگاههای الکتریکی، تنها از یک عدد کانداکتور استفاده میکند. منظور از کانداکتور در اینجا، یک عدد سیم فاز و یک عدد سیم نول است.
توان استابلایزرهای تک فاز، معمولا حداکثر تا 7.5 کیلووات (7500 وات) است. این توان معادل 10 اسب بخار است. ولتاژ این دستگاهها نیز معمولا در بازه 12 کیلوولت آمپر الی 50 ولت کیلوولت آمپر قرار دارد. بر همین اساس، استابلایزر تک فاز میتواند برای کاربریهای خانگی و سبک، بهترین گزینه ممکن باشد.
از مزایای استابلایزر تک فاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه خرید ارزانتر نسبت به نوع دیگر آن
- پایداری و طول عمر بیشتر دستگاه
- نیاز کمتر به تعمیر و سرویس منظم
- مناسب برای استفادههای خانگی و آپارتمانی
پیشنهاد ویژه: خرید استابلایزر لیزر
استابلایزر سه فاز چیست؟
نوع دیگر که میتوان آن را پیشرفتهتر نیز در نظر گرفت، استابلایزر سه فاز است. چنان که در بخشهای پیشین به آن اشاره رفت، این دستگاه برای انتقال جریان برق به دستگاههای متصل، از سه عدد کانداکتور استفاده میکند. منظور از کانداکتور در اینجا، سه عدد سیم فاز است و در کنار آن، یک عدد سیم نول نیز وجود دارد.
از استابلایزر سه فاز برای توانهای بالاتر از 7.5 کیلووات استفاده میشود. هر فاز در این دستگاهها نیز توانی بین 3 کیلوولت آمپر الی 20 کیلوولت آمپر خواهد داشت. معمولا دستگاه استابلایزر سه فاز را برای کاربریهای سنگین و صنعتی مورد استفاده قرار میدهند. استفاده از این نوع میتواند جریان انعطافپذیرتری را برای شما فراهم کند.
از جمله مزایای استفاده از دستگاه استابلایزر سه فاز میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- تامین جریان به صورت ممتد و بدون خطا
- تثبیتکننده قدرتمند جریان و تامین جریانی بدون نقص
- بازدهی و کارایی بسیار بالای دستگاه
- ایجاد اطمینان از بابت افزایش یا ناگهانی ولتاژ
- محافظت بسیار قوی در زمان قطعی برق و اتصال ناگهانی
پیشنهاد ویژه: خرید استابلایزر یخچال
نگاهی به انواع دیگر دستگاه استابلایزر
همان طور که در مقدمه نیز به آن اشاره کرده بودیم، دستگاه استابلایزر را میتوان به انواع و اقسام مختلفی تقسیمبندی کرد و در دستهبندیهای متفاوتی قرار داد. معیار دیگری که برای تقسیم دستگاههای استبلایزر وجود دارد، بر اساس رلهای و یا سروو بودن آنها است. در ادامه بهصورت مختصر با تفاوت این دو آشنا خواهیم شد:
استابلایزر نوع سروو
پیشرفتهترین ساختار در بین انواع این دستگاه را، استابلایزر سروو دارد. در ساختار این دستگاه از موتوری خاص به اسم موتور سروو استفاده شده است. موتور سروو در هماهنگی با قطعهای به اسم میکروکنترلر فعالیت میکند و میتواند جریان برق را با دقت و بازدهی بیشتری تثبیت کند. هرچند که کارایی این دستگاه بالاتر است، اما قیمت خرید آن هم بیشتر است.
استابلایزر نوع رلهای
این نوع از استابلایزر، ساختار سادهتری نسبت به مورد قبلی دارد. در این دستگاه برای تثبیت جریان برق، از کلیدهای رلهای استفاده میشود و به همین دلیل است که استابلایزر رله ای نام گرفته است. تکنولوژی این دستگاه سادهتر بوده و دقت آن برای تثبیت ولتاژ، کمتر از نوع قبلی است. قیمت خرید این دستگاه ارزانتر است.
آیا در کنار استابلایزر به یو پی اس نیاز داریم؟
بسیاری از افراد سوال میپرسند که آیا در کنار استابلایزر، نیازی به خرید یو پی اس هم هست یا نه؟ دستگاه یو پی اس یا منبع تغذیه بیوقفه، دستگاهی است که میتواند در زمان قطعی برق شهری، جریان مورد نیاز شما را برای مدتی محدود، فراهم آورد؛ با این اوصاف میتوان گفت که کاربرد این دستگاه با استابلایزر متفاوت است.
اما بد نیست بدانید که برخی از انواع پیشرفتهتر از یو پی اس، مثلا دستگاه یو پی اس آنلاین، خود دارای سیستم تثبیتکننده ولتاژ داخلی هستند و میتوانند نقش استابلایزر را نیز برای شما ایفا کنند. به همین دلیل میتوان گفت که در صورت خرید یو پی اس، نیازی به استفاده از استبلایزر نخواهد بود.
از استبلایزر تنها در صورتی میتوانید استفاده کنید که بخواهید سلامت دستگاه یو پی اس را در برابر نوسانات برق شهری حفظ کنید.
کلام آخر
در این مقاله از مجموعه تجهیز آرمان، درباره تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز برای شما صحبت کردیم. بهعلاوه ویژگیهای هر یک از این دو دستگاه را نیز بررسی کردیم و با قابلیتهای آنها نیز آشنا شدیم. در پایان نیز از نیاز به استفاده از یو پی اس در کنار استبلایزر برای شما صحبت کردیم.
اگر قصد خرید استابلایزر یا دستگاه یو پی اس را دارید، مجموعه تجهیز آرمان میتواند بهترین انتخاب برای شما عزیزان باشد. تجهیز آرمان با سالها سابقه در زمینه فروش انواع استابلایزر، دستگاه یو پی اس و همینطور باتری یو پی اس از بهترین برندها، مرجعی مطمئن و قابلاعتماد برای شما مخاطبان عزیز خواهد بود.
برای مشاوره در زمینه خرید و استعلام قیمت انواع یو پی اس، باتری یو پی اس و استابلایزر و همچنین عیب یابی و تعمیر یو پی اس با مشاوران تجهیز آرمان در ارتباط باشید.
تلفن ثابت : ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۴ – ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۵ – ۰۷۱۳۲۳۵۵۴۴۷
فروش: ۰۹۹۳۷۶۵۷۲۰۶
خدمات پس از فروش: ۰۹۱۷۹۹۶۸۶۸۴
سوالات متداول
مهمترین تفاوت این دو، در تعداد کانداکتورها و میزان جریان برقی است که میتوانند از طریق آنها انتقال دهند.
از آنجایی که استابلایزر تک فاز توان و قدرت کمتری دارد، بهتر است که از آن برای کاربریهای سبک و خانگی استفاده کرد.
این نوع دستگاه استابلایزر میتواند جریان بیشتری را منتقل کند و توان الکتریکی آن بالاتر است، به همین دلیل از آن برای کاربریهای سنگین و صنعتی استفاده میشود.