اگر به دنبال خرید دستگاه یو پی اس باشید، احتمالا تجربه داشتهاید که فروشنده بهجای این دستگاه، خرید اینورتر را به شما پیشنهاد کرده است. اما دستگاه اینورتر چیست؟ چه ویژگیهایی دارد و تفاوت آن با یو پی اس در چیست؟ در این مقاله از تجهیز آرمان میخواهیم به سوال تفاوت یو پی اس و اینورتر پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
تفاوت دستگاه یو پی اس و اینورتر
بدون مقدمهچینی بیشتر، اجازه دهید که سر اصل مطلب برویم. تفاوت یو پی اس و اینورتر (Inverter & UPS ) را میتوان به شکل زیر تعریف کرد:
این دو دستگاه از نظر ماهیت و کارکرد، شباهت بسیاری به هم دارند؛ اما مهمترین تفاوت یو پی اس و اینورتر ، در نوع مدار و تکنولوژي ساخت آنهاست. بهعلاوه باید گفت که دستگاه یو پی اس ویژگیهایی دارد که دستگاه اینورتر، فاقد آنها میباشد.
هر دو دستگاه یو پی اس و اینورتر، برای محافظت از دستگاههای الکتریکی در زمان قطعی برق شهری به کار میروند؛ دارای باتری هستند و زمانی که برق قطع میشود، شروع به کار میکنند. این مورد مهمترین وجه شباهت بین این دو دستگاه به شمار میرود. اما از جمله موارد تفاوت اینورتر و یو پی اس، میتوانیم به مواردی که در ادامه ذکر خواهیم کرد اشاره کنیم:
نوع مدار
مدار دستگاه اینورتر بسیار سادهتر است؛ در اینورتر جریان برق AC به جریان DC تبدیل میشود و در باتری ذخیره میشود. زمانی که جریان برق شهری قطع شود، این جریان دوباره به AC تبدیل شده و میتواند جریان مورد نیاز دستگاههای الکتریکی را فراهم کند. اما در دستگاه یو پی اس، مدار بسیار پیچیدهتر است.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز
مدت زمان سوییچ
در دستگاه اینورتر، به دلیل سادگی مدار و نوع آن، مدت زمان سوییچ روی جریان برق باتری، بسیار طولانیتر از دستگاه یو پی اس است. در دستگاه یو پی اس، مدتی زمانی که طول میکشد جریان برق از باتری برای دستگاههای الکتریکی تامین شود، تنها حدود 3 تا 8 میلیثانیه است؛ در حالی که در اینورتر، این مدت به 25 تا 500 میلیثانیه افزایش پیدا میکند.
کنترل نوسانات برق شهری
از جمله ویژگیهای دستگاه یو پی اس آن است که میتواند نوسانات ولتاژ برق شهری را کنترل کند و جریان مناسبتری را برای دستگاههای الکتریکی حساس تامین نماید. اما دستگاه اینورتر فاقد این ویژگی است و از آن تنها میتوان برای دستگاههای غیر حساس استفاده کرد؛ و این از جمله تفاوت یو پی اس و اینورتر می باشد.
پهنای جریان ورودی
از جمله مهمترین فرق بین دستگاه یو پی اس و اینورتر، در پهنای جریان ورودی به آنهاست. دستگاه اینورتر را میتوان در دامنه جریان 170 الی 270 ولت مورد استفاده قرار داد. حال آنکه دستگاه یو پی اس را تنها میتواند در دامنه بین 240 تا 270 ولت استفاده کرد.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس و ژنراتور
تنوع بر حسب موارد استفاده
دستگاههای یو پی اس و اینورتر را میتوان بر حسب موارد استفاده، در دستهبندیهای متنوعی جای دارد. برای مثال، دستگاه یو پی اس دارای سه نوع مختلف یو پی اس آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو است. در حالی که اینورتر، دارای سه نوع مربعی، شبهموجی و موج سینوسی میباشد.
برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.
[table id=5 /]
دستگاه اینورتر چیست؟
دستگاهی اینورتر (Inverter) همان طور که از نامش هم پیداست، جریان AC را به DC تبدیل (invert) میکند. هدف از این تبدیل جریان، شارژ کردن باتری دستگاه برای فعالسازی در مواقع مورد نیاز است. زمانی که برق شهری قطع شود، دستگاه اینورتر جریان AC ذخیرهشده را دوباره به DC تبدیل میکند و آن را وارد مدار میکند.
پیشنهاد مطالعه: باتری ups چیست؟
موارد استفاده از این دستگاه بسیار زیاد است؛ اگر دستگاهی در منزل، اداره یا محل کار خود دارید که در زمان قطعی جریان برق نیز به استفاده از آن نیاز دارید، میتوانید از دستگاه اینورتر استفاده نمایید. معمولا برای دستگاههای غیرحساس، مانند سیستمهای روشنایی، راهاندازی فنها و… از دستگاه اینورتر استفاده میشود. اگر از خود میپرسید که آیا برای خانه باید یو پی اس یا اینورتر بخرم، جواب دستگاه اینورتر است.
دستگاه یو پی اس چیست؟
دستگاه یو پی اس را با نام دستگاه تغذیه بدون وقفه نیز میشناسند؛ موارد استفاده از دستگاه و کارکرد آن، به خوبی از روی نام آن پیداست. دستگاه یو پی اس نیز برای تامین برق مورد نیاز دستگاههای الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد و در زمان قطعی برق، بدون وقفه و بلافاصله میتواند برق مورد نیاز را از باتری تامین نماید.
گفتنی است که هر دستگاه یو پی اس، یک اینورتر داخلی دارد؛ وظیفه این بخش نیز درست مثل دستگاه اینورتر است و از آن برای تبدیل جریان به AC و DC و بالعکس استفاده میشود. دستگاه یو پی اس را معمولا برای کاربریهای حساستر مورد استفاده قرار میدهند. از یو پی اس برای سیستمهای کامپیوتری، مراکز آی.تی، مراکز پزشکی و… استفاده میکنند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس آنلاین و آفلاین
انواع دستگاه یو پی اس:
- دستگاه یو پی اس آفلاین، که بیشترین شباهت را با دستگاه اینورتر دارد.
- دستگاه یو پی اس آنلاین که بهترین نوع دستگاه یو پی اس به حساب میآید و موارد استفاده از آن فراوان است.
- و دستگاه یو پی اس لاین اینتراکتیو که ترکیبی از دو دستگاه قبلی به شمار میرود و ویژگیهای هر یک را در خود جای داده است.
استفاده از یو پی اس به جای اینورتر
یکی از سوالاتی که ممکن است از خود پرسیده باشید، این است که آیا می توانم به جای اینورتر از یو پی اس استفاده کنم؟ یا برعکس، آیا میتوان از اینورتر به جای یو پی اس استفاده کرد یا نه؟ پاسخ به این سوال میتواند گره از مشکلات بسیاری برای شما باز کند.
در جواب به این سوال، میتوان گفت که به جای استفاده از اینورتر، میتوان از دستگاه یو پی استفاده کرد، ولی به جای دستگاه یو پی اس، نمیتوان اینورتر را به کار برد. دلیل اصلی این موضوع، ویژگیهای متفاوت دستگاه یو پی اس و اینورتر است.
دستگاه یو پی اس ویژگیهای بیشتری دارد و میتواند وظیفه یک دستگاه اینورتر را نیز به دوش بکشد. اما دستگاه اینورتر نمیتواند ویژگیهای یو پی اس را به مخاطب ارائه دهد. در هنگام خرید این دو دستگاه باید این موضوع را در نظر داشته باشید و بادقت نسبت به خرید اقدام کنید، در غیر این صورت ممکن است خسارتهای فراوانی را متحمل شوید.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت استابلایزر با یو پی اس
به طور کلی میتوان گفت که دستگاه یو پی اس با توجه به ویژگیهایش بهتر است؛ اما در نهایت بهتر بودن یا نبودن هر یک، به موارد استفاده از آنها بستگی دارد.
برای استفادههای حساستر، مثلا برای سیستمهای کامپیوتری، بهتر است که به جای استفاده از اینورتر، از دستگاه یو پی اس استفاده کنید. استفاده از این دو دستگاه با هم نیز ممکن است.
بله. دستگاه یو پی اس را میتوان به جای اینورتر به کار برد. اما باید توجه داشته باشید که عکس این کار ممکن نیست.
برای اطلاع از قیمت دستگاه اینورتر و مشاوره برای خرید، پیشنهاد ما این است که با متخصصان ما در تجهیز آرمان تماس حاصل فرمایید.
4 thoughts on “تفاوت یو پی اس و اینورتر در چیست؟”
سلام روزتون بخیر. میشه بگید دستگاه یو پی اس تا چه مدت میتونه برق مورد نیازمون رو تامین کنه؟ ممنون از شما.
با سلام
دستگاه های یو پی اس متناسب با ظریف بانک باتری و مصرف کننده متصل به آن برق مورد نیاز رو تامین میکند.
بطور مثال یک یو پی اس 2000 ولت آمپر داریم با 4 عدد باتری 7 آمپر ساعت و مصرف کننده 1000 ولت آمپری این یو پی اس حدودا 15 دقیقه برق تامین میکند.
من یک دستگاه یو پی اس خریداری کردم. میشه بگید که مدت زمان شارژ اون چقدره و برای باور اول باید چقدر توی شارژ بمونه؟
درود
به محض اتصال یو پی اس به برق شهر دستگاه شروع به شارژ باتری ها میکند و اگر باتری داخلی باشد در حدود 3 ساعت بعد میتواند باتری ها کاملا شازژ کند.
اگر یو پی اس باتری بیرونی باشد بستگی به آمپراژ و تعداد باتری ها و همچنین قدرت شارژر دستگاه ممکن است از 2 تا 6 ساعت جهت شارژ کامل باتری ها زمان ببرد.