تجهیز آرمان

تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز در چیست؟

تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز

اگر قصد خرید دستگاه یو پی اس دارید، بدون شک برایتان سوال پیش آمده است که آیا باید به سراغ مدل‌های تک فاز بروید یا مدل‌های سه فاز؟ از انواع دسته‌بندی دستگاه‌های یو پی اس، تک فاز و سه فاز بودن آن‌هاست. ما در این مقاله می‌خواهیم از تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز صحبت کنیم و ویژگی‌های هرکدام را به شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

راهنمای مطالعه

تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز

بدون ذره‌ای مقدمه‌چینی بیشتر، اجازه دهید که سر اصل مطلب برویم. مهم‌ترین تفاوتی که بین دستگاه یو پی اس تک فاز و سه فاز وجود دارد، به شرح زیر است:

تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز، همانطور که از نامشان نیز پیداست، در یو پی اس تک فاز تنها یک فاز خروجی جریان برق داریم و در یو پی اس سه فاز، جریان خروجی دارای سه فاز است. همین باعث می‌شود که توان و میزان ولتاژ در یو پی اس های سه فاز، بیشتر از یو پی اس های تک فاز باشد.

بگذارید با یک مثال ساده، این موضوع را برای شما روشن کنیم. فرض کنید که سه نفر روی یک قایق نشسته‌اند و در حال شرکت در مسابقه قایق‌رانی هستند. این سه نفر به طور همزمان در حال پارو زدن هستند و زمانی که یکی پارو را از آب بیرون می‌آورد، دیگری همچنان در حال پارو زدن است؛ به عبارت دیگر، روند پارو زدن هرگز متوقف نمی‌شود. این قایق را می‌توان شبیه به یک دستگاه یو پی اس سه فاز در نظر گرفت که هم انرژی بیشتری را می‌تواند برای دستگاه‌های الکتریکی تامین کند و هم اینکه تداوم جریان همواره برقرار است.

هزینه خرید و نگهداری دستگاه یو پی اس تک فاز

پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس و اینورتر

برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس  می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.

در جدول زیر می‌توانید دستگاه یو پی اس سه فاز و تک فاز را به راحتی با یکدیگر مقایسه کنید:

[table id=4 /]

پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس و ژنراتور

یو پی اس تک فاز چیست؟

معمولا متداول‌ترین نوع دستگاه یو پی اس موجود، همین دستگاه یو پی اس تک فاز است و گفته می‌شود که این دستگاه، نه تنها مزایا و قابلیت‌های بسیاری دارد، که طول عمرش نیز بسیار بالاست و می‌توان از آن به عنوان یک دستگاه عمری استفاده کرد.

دستگاه UPS تک فاز را با عنوان یو پی اس 1 به 1 (1:1) نیز می‌شناسند، زیرا که این دستگاه تنها یک منبع ورودی و یک منبع خروجی دارد. گفته می‌شود که دستگاه یو پی اس تک فاز، در عین اینکه راندمان بسیار بالایی دارد، اما می‌تواند در کاهش مصرف برق بسیار مفید باشد.

مصارف یو پی اس تک فاز و سه فاز

از جمله مزایای دستگاه یو پی اس تک فاز می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • طول عمر آن بسیار بالاست و گفته می‌شود که می‌تواند برای 250 هزار ساعت کار کند!
  • استفاده از این دستگاه در طولانی مدت می‌تواند هزینه قبوض برق را کاهش دهد.
  • نصب و راه‌اندازی آن‌ها بسیار آسان است.
  • می‌تواند از دو فاز شدن جریان ورودی و ایجاد هرگونه اختلال جلوگیری کند.
  • در زمان اتصال قطب معکوس باتری یو پی اس در زمان تعویض، بدون خاموش شدن به کار خود ادامه خواهد داد.

پیشنهاد مطالعه: تفاوت باتری یو پی اس با باتری ماشین

یو پی اس سه فاز چیست؟

نوع دیگر از دستگاه یو پی اس، یو پی اس سه فاز است که در این مقاله تا حدی با آن آشنا شدیم. از جمله تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز این است که، به جای یک سیگنال، سه سیگنال خروجی وجود دارد و به همین دلیل است که در آن، 3 سیم هادی وجود دارد. این موضوع باعث شده است که قدرت دستگاه یو پی اس سه فاز، هرگز به صفر نزدیک نشود.

دستگاه UPS سه فاز دارای دو نوع است، نوع اول یو پی اس 3 به 3 (3:3) است و نوع دوم، دستگاه یو پی اس 3 به 1 (3:1) نام دارد. نوع دوم می‌تواند جریان سه فاز را به جریان تک فاز تغییر دهد و در مصارف خاص از این نوع استفاده می‌شود.

مهم ترین تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز

از جمله قابلیت‌ها و مزایای یو پی اس سه فاز می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بازده این دستگاه برای تامین انرژي بیشتر است.
  • هزینه سیم‌کشی برای یو پی اس سه فاز، کمتر از دستگاه یو پی اس تک فاز است؛ زیراکه مقطع کابل در سه فاز کمتر است.
  • دستگاه یو پی اس سه فاز در کنترل بهتری بر جریان ورودی و خروجی دارد و در صورت عبور جریان از حد مجاز، به سرعت روی جریان باتری سوییچ می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: تفاوت استبلایزر با محافظ برق

انواع دیگر دستگاه یو پی اس

همان‌طور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، دستگاه یو پی اس را می‌توان در دسته‌بندی‌های مختلفی جای داد. از دیگر دسته‌بندی‌های متداول این دستگاه، به شرح زیر است:

یو پی اس آنلاین

این دستگاه یو پی اس آنلاین، همواره جریان برق را از مدار اینورتر برای دستگاه‌های الکتریکی تامین می‌کند و به عبارت دیگر، اینورتر همواره در مدار است؛ چه در زمان قطعی برق و چه در زمان وصل بودن.

یو پی اس آفلاین

برخلاف نوع قبلی، دستگاه یو پی اس آفلاین تنها در زمان قطعی وصل شروع به کار می‌‌کند و می‌تواند جریان مورد نیاز را برای دستگاه‌های الکتریکی فراهم آورد.

یو پی اس لاین اینتراکتیو

نوع سوم، دستگاه یو پی اس لاین اینتراکتیو است و می‌توان آن را ترکیبی از دو دستگاه قبلی دانست. UPS اینتراکتیو ویژگی‌های دو دستگاه آفلاین و آنلاین را داراست و می‌تواند گزینه خوبی برای استفاده و خرید باشد.

پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس آفلاین و آنلاین

سوالات متداول

مهم‌ترین تفاوت تفاوت یو پی اس تک فاز و سه فاز، در تعداد سیم هادی یا سیم کانداکتور است؛ در تک فاز تنها یک عدد سیم و در سه فاز، سه عدد سیم هادی وجود دارد.

دستگاه یو پی اس سه فاز معمولا کارآمدی بیشتری دارد و می‌تواند برای مصارفی که نیازمند جریان خروجی قوی‌تری هستند از آن استفاده کرد.

بسته به کاربرد این دستگاه، جواب این سوال می‌تواند متفاوت باشد؛ تک فاز برای مصارف خانگی و اداری امن‌تر و سه فاز برای مصارف تخصصی و صنعتی مناسب‌تر است.

بسته به مدل و قابلیت‌های دستگاه، قیمت یو پی اس سه فاز و تک فاز ممکن است متفاوت باشد. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید با کارشناسان ما در تجهیز آرمان تماس بگیرید.

منبع: community.fs.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09937657206

برای استعلام قیمت و یا مشاوره خرید با ما تماس بگیرید.

یو پی اس

باتری یو پی اس

استابلایزر