تجهیز آرمان

نگاهی به نقشه مدار استابلایزر و آشنایی با آن

نقشه مدار استابلایزر

استابلایزر، دستگاهی است که از آن برای تثبیت ولتاژ ورودی به مدار داخلی ساختمان استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند ولتاژ را در یک بازه، یا بر روی یک عدد، ثابت نگه دارد و از آسیب به دستگاه‌های الکتریکی جلوگیری کند. دستگاه استابلایزر مدار الکتریکی خاصی دارد که بد نیست با آن آشنا باشیم. در این مقاله نگاهی به یک مدار استابلایزر ساده خواهیم داشت.

برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس  می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.

راهنمای مطالعه

مدار استابلایزر چطور کار می‌کند؟

نقشه مدار استابلایزر

تصویری که در بالا مشاهده می‌کنید، ساده‌ترین مداری است که می‌توان برای یک دستگاه استابلایزر رسم کرد. بد نیست که شرح عملکرد این مدار را در کنار یکدیگر مطالعه کنیم و روش کار دستگاه استابلایزر را با هم بررسی کنیم.

مداری که مشاهده می‌کنید، با op amp IC 741 تکی (تقویت‌کننده عملیاتی یا همان آمپلی‌فایر عملی) ست شده است. این بخش را می‌توان اصلی‌ترین و مرکزی‌ترین بخش برای کنترل کل مدار دانست.

IC  موجود در مدار، طوری سیم‌کشی شده است که به عنوان مقایسه‌گر (comparator) عمل کند. این روش از سیم‌کشی در مدار، بیشترین میزان سازگاری را با IC 741 و دیگر انواع تقویت‌کننده‌های عملیاتی (op amp) دارد. این آی سی دارای سوکت ورودی بوده و می‌تواند به بهترین نحو، به شکلی که گفته شد کار کند.

پین شماره 2 در IC به یک سطح مرجع (reference level) متصل شده است. این سطح مرجع توسط مقاومت (resistor) R1  و دیود زنر (zener diode) تامین شده است. پین شماره 3 همراه با ولتاژ تامین شده توسط ترانسفورمر به کار می‌افتد و مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنسور ولتاژ IC این ولتاژ را تشخیص داده و بلافاصله آن را به سوی ورودی AC هدایت می‌کند.

پین شماره 6 در حقیقت خروجی IC است؛ عملکرد این بخش زمانی به اوج خود می‌رسد که پین شماره 3 به نقطه تعیین‌شده برسد و ترانزیستور یا رله موجود در مدار را فعال کند. رله مداری که در تصویر مشاهده می‌کنید، از نوع DPDT بوده و با سیم‌کشی‌های خاص، به ترانسفورمر متصل شده است. این ترانسفورمر می‌تواند از هر نوعی باشد.

سیم‌پیچی اولیه و ثانویه این ترانس، به طور تعاملی با یکدیگر کار می‌کنند. همین نوع کارکرد باعث می‌شود که دستگاه بتواند جریان AC را افزایش یا کاهش دهد. این همان عملکرد اصلی دستگاه استابلایزر است که به کمک آن ولتاژ را کنترل می‌کند. فرمان کنترل و تثبیت ولتاژ معمولا از جانب خروجی تقویت‌کننده عملیاتی (op amp) صادر می‌شود.

اگر جریان خروجی AC  بیشتر از حد مجاز بود، مدار استابلایزر وارد عمل شده، به کار می‌افتد و ولتاژ را کاهش می‌دهد. این کار باعث می‌شود که ولتاژ ورودی به دستگاه‌های الکتریکی در محدوده مجاز باقی بماند و از آسیب به آن‌ها جلوگیری شود. عکس همین عمل نیز ممکن است و در صورتی که ولتاژ کمتر از میزان مجاز باشد، مدار استابلایزر به کار افتاده و جریان را تا محدوده امن، افزایش می‌دهد.

پیشنهاد ویژه: خرید استابلیزر یخچال

کلام آخر

در این مقاله از تجهیز آرمان، یک مدار ساده از دستگاه استابلایزر را بررسی کردیم. مداری که بررسی کردیم از نوع رله‌ای بود و می‌تواند ولتاژ را در یک بازه امن، ثابت نگه دارد. در صورتی که قصد خرید استابلایزر رله‌ای با کیفیت از بهترین برندها را دارید، مجموعه تجهیز آرمان می‌تواند در این زمینه شما را یاری کند.

تلفن ثابت : ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۴ – ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۵ – ۰۷۱۳۲۳۵۵۴۴۷

فروش: ۰۹۹۳۷۶۵۷۲۰۶

خدمات پس از فروش: ۰۹۱۷۹۹۶۸۶۸۴

آدرس: شیراز – خیابان فلسطین – حد فاصل هدایت و حکیمی – پلاک ۵۰

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09937657206

برای استعلام قیمت و یا مشاوره خرید با ما تماس بگیرید.

یو پی اس

باتری یو پی اس

استابلایزر