در دنیای مدرن وابسته به تکنولوژی امروزه، دستگاههای یو پی اس (UPS) یک نقش حیاتی در اطمینان از پایداری و عملکرد صحیح تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری ما ایفا میکنند. این تجهیزات به عنوان یک پل ترانسی بین تغذیه برق اصلی و دستگاههای متصل به آن عمل میکنند تا در مواقع قطعی برق یا تغییرات ولتاژ، تغذیه پایداری را به دستگاهها فراهم کنند. به عبارت دیگر، آنها به ما این امکان را میدهند که از از دست رفتن دادهها و تعطیلی ناگهانی سیستمهای مهم جلوگیری کنیم.
اما نگهداری صحیح از دستگاه یو پی اس یکی از موارد حیاتی است که باید در نظر گرفته شود. اگرچه این دستگاهها به طور عمومی از پایداری بالایی برخوردار هستند، اما عدم مراقبت و نگهداری صحیح میتواند به کاهش عمر مفید آنها و مشکلات عملکردی منجر شود.
در این مقاله، به بررسی نکات و موارد مهمی که باید در نگهداری از دستگاه یو پی اس رعایت شوند میپردازیم.
فقط کافیست با کارشناسان تجهیز آرمان تماس بگیرید
آدرس: شیراز – خیابان فلسطین – حد فاصل هدایت و حکیمی – پلاک ۵۰
راهنمای مطالعه
نگهداری از دستگاه یو پی اس نیز درست مانند هر نوع تجهیزات دیگری، راه و روش خاص خودش را دارد. برای اینکه بتوانید سلامت دستگاه یو پی اس را تضمین کرده و طول عمر آن را افزایش دهیم، بهتر است که نکات مهم در نگهداری آن را بدانیم.
در این مطلب، یک چک لیست کامل برای نگهداری از دستگاه یو پی اس به شما ارائه خواهیم داد و سپس با جزییات به هر یک از موارد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
لیست مراحل نگهداری از یو پی اس
برای تعمیر و نگهداری از دستگاه یو پی اس، لازم است که چند نکته را به یاد داشته باشید و مراحل خاصی را پشت سر بگذارید. در این بخش، هر یک از این موارد را به اختصار به صورت لیست برای شما آماده کردیم تا با یک نگاه، از تمامی موارد ضروری آگاه شوید:
- بررسی ولتاژ برق شهری
- بررسی کلی دستگاه یو پی اس
- بررسی کلی باتری یو پی اس
- بررسی کلی خروجی یو پی اس و بار مصرفی
- بررسی کلی محیط قرارگیری یو پی اس
- پر کردن فرمهای سرویس و نگهداری یو پی اس
پیشنهاد مطالعه: تعمیر یو پی اس
1. بررسی ولتاژ برق شهری
اولین مرحله از مراحل نگهداری و سرویس دستگاه یو پی اس، بررسی وضعیت برق شهری است. در این مرحله باید ولتاژ ورودی به دستگاه را بررسی کرد، نوسانات موجود را سنجید و در صورت وجود هرگونه مشکل، در رابطه با اصلاح جریان ورودی یا استفاده از دستگاههای مخصوص استابلایزر جریان برق، اقدام کرد.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای عیب یابی یو پی اس
2. بررسی کلی دستگاه یو پی اس
در مرحله دوم، سلامت کلی دستگاه یو پی اس مورد بررسی قرار میگیرد. مدارها، خازنها و قطعات داخلی دستگاه در این مرحله بررسی میشوند. بهعلاوه عملکرد دستگاه در حالت بای پس و همینطور در حالت اینورتر، توسط متخصص چک میشود. بررسی موج خروجی از دستگاه و کالیبراسیون نیز در همین مرحله انجام میشود.
پیشنهاد مطالعه: راهکارهایی برای افزایش بازدهی یو پی اس
3. بررسی کلی باتری یو پی اس
بعد از خود دستگاه، نوبت به بررسی باتری آن است. اگر باتری از نوع سیلد اسیدی باشد که بازدیدهای دورهای همیشه در برنامه وجود خواهند داشت. در این مرحله باید از سلامت فیزیکی و سلامت عملکرد باتریها اطمینان حاصل شود. بهعلاوه سیکل شارژ و دشارژ باتری یو پی اس نیز در همین مرحله بررسی خواهد شد.
4. بررسی کلی خروجی یو پی اس و بار مصرفی
مورد دیگری که باید مورد بررسی قرار داد، سیمکشی خروجی دستگاه یو پی است. سیمکشی خروجی دستگاه باید ایزوله باشد. همینطور بار مصرفی خروجی از یو پی اس مورد بررسی قرار میگیرد تا این میزان از حد مجاز بیشتر نباشد و موجب آسیب به دستگاه نشود. همینطور بررسی میشود که آیا دستگاههای مجاز به یو پی اس وصل هستند یا خیر.
پیشنهاد مطالعه: علت بوق زدن یو پی اس
5. بررسی کلی محیط قرارگیری یو پی اس
در صورتی که تمام موارد پیشین بررسی شده باشند و مشکلی وجود نداشته باشد، باید محل قرارگیری یو پی اس را نیز مورد بررسی قرار داد. محل قرار گرفتن دستگاه یو پی اس در عملکرد آن تاثیر دارد؛ این محیط باید عاری از گرد و خاک باشد و همینطور تهویه مناسبی داشته باشد. در این صورت میتوان گفت که عملکرد دستگاه بدون مشکل و مانع خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: نکات نگهداری باتری یو پی اس
6. پر کردن فرمهای سرویس و نگهداری یو پی اس
در نهایت، متخصصی که وظیفه سرویس دستگاه را برعهده داشته است، باید فرمهای مربوط به سرویس دورهای دستگاه را پر کند. این فرم نیز خود دارای چکلیستهایی است که تمامی موارد مربوط به دستگاه را در آن ثبت میکنند. در صورت بروز هرگونه مشکل، همه چیز با جزییات در این برگه ثبت شده و در صورت لزوم، به متخصصان مربوطه برای تعمیر، ارجاع داده خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: نشانههای خرابی باتری یو پی اس
تجهیز آرمان: مشاوره نگهداری و خرید یو پی اس
برای مشاوره در زمینه نگهداری یو پی اس، خرید و استعلام قیمت انواع یو پی اس، باتری یو پی اس و استابلایزر و همچنین عیب یابی و تعمیر یو پی اس با مشاوران تجهیز آرمان در ارتباط باشید.
تلفن ثابت : ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۴ – ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۵ – ۰۷۱۳۲۳۵۵۴۴۷
فروش: ۰۹۹۳۷۶۵۷۲۰۶
خدمات پس از فروش: ۰۹۱۷۹۹۶۸۶۸۴
سوالات متداول
به طول معمول دستگاه یو پی اس را باید سالی دو بار سرویس کرد. این کار بر عهده متخصصان است و نباید توسط افراد عادی و بیتجربه انجام شود.
در اولین مرحله ابتدا باید ولتاژ برق شهری ورودی به دستگاه یو پی اس را بررسی کرد. بسیاری از مشکلات این دستگاه، ناشی از نامناسب بودن ولتاژ ورودی هستند.
بله. محیط قرارگیری دستگاه یو پی اس باید بدون گرد و غبار باشد و همینطور تهویهای مناسب برای جلوگیری از داغ شدن دستگاه داشته باشد.
6 thoughts on “چک لیست نگهداری از دستگاه یو پی اس”
باتری دستگاه یو پی اس چقدر عمر داره و هر چند وقت باید سرویسش کنیم؟
سلام
عمر باتری ها معمولاً نسبت به کیفیت و ظرفیت باتریو شرایط نگهداری متفاوت خواهد بود
از حدودا 1 سال تا 8 الی 10 سال هم مشاهده شده
دستگاه و باتری ترجیحا 3 الی 4 ماه یکبار باید سرویس شوند
دستگاه من دو ساله داره بدون مشکل کار میکنه. وقتی مشکلی نیست آیا نیازه که هزینه کمک واسه سرویسش؟
درود وقت بخیر
بله
سرویس باعث میشود. شرایط الکتریکال و فیزیکال دستگاه شما کاملا بررسی شود و ضمنا این موارد برای باتری شما هم چک میشود و قبلا از خسارت های بالا میتوان گاهی با سرویس یا مبالغ پایین مسائل رو حل کرد
میشه بگید معنی اینکه چراغ یو پی اس روشن شده چیه؟ آیا دستگاه نیاز به سرویس داره یا اینکه میشه طور دیگه رفعش کرد این مشکل رو؟
۰درود
دقیقا بعضی از یو پی اس ها با روشن شدن چراغشون مشخص میکنن که موعد سرویسشون رسیده. گاهی ممکنه با ریست کردن دستگاه مسئله حل شود. و اور آسیبی دجود داشته باشه قبل از ریست کردن بهتره مشاوره فنی از پشتیبانی شرکت گرفته شود.