در زمان خرید دستگاه یو پی اس، توجه به باتری آن بسیار اهمیت دارد؛ اول از این نظر که باتری باید برای کاربری مورد نظر ما ظرفیت کافی را داشته باشد و دوم، از این جهت که اصلا کیفیت باتری دستگاه چقدر است و چقدر ممکن است عمر کند. برای طول عمر باتری مخصوص یو پی اس، فارغ از ظرفیت و نوع، ممکن است عوامل بسیاری تاثیرگذار باشند. در این مطلب میخواهیم همین موارد را در کنار هم مرور کنیم. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
طول عمر باتری یو پی اس چقدر است؟
قبل از اینکه به سراغ عوامل موثر در طول عمر باتری یو پی اس برویم، ابتدا باید بدانیم که اصلا طول عمر باتری این دستگاه به صورت استاندارد چقدر است؟ به طور کلی در پاسخ به این سوال میتوان گفت که:
طول عمر باتری دستگاه یو پی اس، به طور معمول بین 3 الی 5 سال است.
برای استعلام قیمت و مشاوره برای خرید انواع یو پی اس، استبلایزر و باتری یو پی اس می توانید با تیم پشتیبانی تجهیز آرمان در ارتباط باشد.
اگر بخواهیم این موضوع را تخصصیتر بررسی کنیم، باید بگوییم که معمولا درباره باتری دستگاه یو پی اس، دو مقوله «عمر اسمی» و «عمر واقعی» مطرح است. به سادهترین بیان ممکن، این دو را میتوان چنین شرح داد:
عمر اسمی باتری یو پی اس
منظور از عمر اسمی، در حقیقت همان مقداری است که سازندگان باتری در زمان ساخت به مشتریان خود معرفی میکنند. زمانی که سازندگان بخواهند عمر اسمی برای باتری دستگاه ارائه بدهند، عواملی از جمله ولتاژ، آمپر، سایز، ظرفیت باتری و بسیاری از عوامل دیگر را در یک فرمول مخصوص قرار میدهند و نتیجه (عدد) به دست آمده را به عنوان طول عمر اسمی باتری، معرفی میکنند. به عبارت دیگر، عمر اسمی باتری، همان مدت زمانی است که باتری میتواند در ایدئالترین شرایط ممکن دوام بیاورد.
عمر واقعی باتری یو پی اس
عمر واقعی اما همان مدت زمانی است که باتری در واقعیت برای کاربر کار خواهد کرد. عوامل بسیاری در طول عمر مفید باتری یو پی اس دخیل خواهند بود و ما در این مقاله، دقیقا قصد داریم همین موارد را برای شما بررسی کنیم. طول عمر واقعی با طول عمر اسمی ممکن است تفاوت بسیاری داشته باشد و هیچ تضمینی وجود ندارد که باتری این دستگاه، همان قدر که توسط سازندگان ذکر شده است کار کند. عوامل محیطی و نوع استفاده کاربر تعیینکننده این موضوع خواهند بود.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت باتری یو پی اس با باتری ماشین
عوامل موثر بر طول عمر باتری یو پی اس
اکنون رسیدیم سر اصل مطلب. چنان که در بخش قبلی نیز به آن اشاره کردیم، عوامل بسیاری ممکن است بر طول عمر باتری یو پی اس شما تاثیرگذار باشند. شناخت این عوامل و جلوگیری از بروز آنها تا حد ممکن، به مثابه به کار بردن ترفند برای افزایش عمر باتری یو پی اس خواهد بود و از همین جهت، بسیار اهمیت دارد.
از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار در طول عمر باتری یو پی اس میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
تعداد دفعات استفاده از یو پی اس
اولین عاملی که ممکن است بر طول عمر باتری دستگاه یو پی اس تاثیر داشته باشد، تعداد دفعات استفاده از دستگاه است. منظور از تعداد دفعات استفاده، همان تعداد دفعاتی است که برق شهری قطع شده و دستگاه یو پی اس انرژي مورد نیاز را در مدار به جریان انداخته باشد.
هراندازه که تعداد دفعات استفاده از دستگاه بیشتر باشد، بدون شک طول عمر آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. با توجه به ساختار انواع یو پی اس، متخصصان باور دارند که طول عمر دستگاه یو پی اس آنلاین معمولا کمتر از دیگر انواع این دستگاه است.
عدم استفاده از باتری در مدت زمان طولانی
همان طور که استفاده بیش از اندازه از باتری یو پی اس میتواند طول عمر آن را کاهش دهد، عدم استفاده از باتری نیز میتواند به همان اندازه موثر باشد.
اگر باتری دستگاه یو پی اس برای مدت طولانی به حالت شارژ کامل باشد و ظرفیت آن تخلیه نشود، رفته رفته طول عمر و سلامت آن کاهش پیدا میکند.
حداکثر مدت زمانی که میتوان باتری یو پی اس را به صورت شارژ کامل نگه داشت، 3 ماه است. هر 3 ماه یک بار لازم است که باتری یو پی اس کامل تخلیه شود و سپس مجددا شارژ شود. به علاوه توصیه میشود که از خریدن باتریهایی که بیشتر از 6 ماه از تولید آنها گذشته و از آنها استفاده نشده است، خوددداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت یو پی اس آنلاین و آفلاین
دمای محیط نگهداری باتری یو پی اس
بهترین دمای نگهداری باتری یو پی اس، 20 ال 25 درجه سانتی گراد است. هر اندازه که دمای محل نگهداری دستگاه بالاتر باشد، از طول عمر باتری نیز کاسته خواهد شد. به باور متخصصان، به ازای هر 8 درجه افزایش دمای محل نگهداری، طول عمر باتری به نصف کاهش پیدا میکند.
برای افزایش طول عمر باتری دستگاه، بهتر است که از محل نگهداری تهویه مناسب داشته باشد و یا در صورت لزوم، از دستگاههای خنککننده استفاده شود. برخی از مدلهای دستگاه یو پی اس لاین اینتراکتیو یا آنلاین برای کاربریهای صنتعی، خود دارای سیستم خنککننده داخلی هستند.
تعداد دفعات تست باتری یو پی اس
از جمله تستهایی که برای اطلاع از سلامت باتری یو پی اس انجام میشود، تست تخلیه عمیق است. انجام این تست میتواند نشان دهد که آیا مدت زمان اجرای باتری به اندازه کافی است یا اینکه نقصی در آن وجود دارد؟
متخصصان توصیه میکنند که حداقل سالی یک بار (هر 6 ماه یک بار) و حداکثر سالی 2 بار این تست انجام شود. اما انجام این تست بیشتر از این تعداد، میتواند نتیجه عکس داشته باشد و طول عمر باتری را کاهش دهد.
میزان بار مصرفی باتری یو پی اس
دستگاه یو پی اس و باتری آن، هر یک توان خاصی دارند، ظرفیت بار مصرف آنها نیز مشخص است. منظور از بار مصرفی، تعداد دستگاههای متصل به یو پی اس و جریان برق تامینشده برای آنها است؛ اگر میزان بار مصرف از توان یو پی اس و باتری آن فراتر رود، بدون شک طول عمر باتری نیز کاهش پیدا خواهد کرد. این موضوع به خصوص در زمان استفاده از دستگاه یو پی اس آفلاین اهمیت بیشتر نیز دارد.
زمانی که بار مصرف از توان یو پی اس بیشتر شود، زمان بازدهی و بکاپ دستگاه بیشتر خواهد شد. به علاوه ظرفیت باتری نیز با سرعت بیشتری تخلیه خواهد شد. در این صورت طول باتری دستگاه نیز به شکل قابلتوجهی کاهش پیدا خواهد کرد. توصیه میشود که نهایتا از 80 درصد توان بار باتری استفاده شود.
شرایط نگهداری باتری قبل از استفاده
منظور از شرایط نگهداری قبل از استفاده، همان شرایط انبارداری باتری یو پی اس است. برای اینکه بتوانیم از طول عمر مفید باتری یو پی اس اطمینان داشته باشیم، این مورد اهمیت بسیاری دارد. همان طور که در بخشهای قبلی هم به آن اشاره کردیم، متخصصان توصیه میکنند که بهتر است از خرید باتریهایی که بیشتر از 6 ماه از طول عمرشان گذشته، خودداری کنیم.
بهعلاوه باید بدانید که باتریهای یو پی اس که از جنس سیلد اسید هستند، خاصیت دشارژی دارند و خود به خود تخلیه میشوند. دشارژ بودن باتری و شارژ بودن آن به مدت طولانی، بر طول عمر تاثیر مستقیم دارند. دمای نگهداری نیز به همان اندازه مهم است و همه باید قبل از خرید در نظر گرفته شوند.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت استابلایزر با یو پی اس
چه زمانی باید باتری های یو پی اس را تعویض کنیم؟
و در آخر، سوال مهم دیگری که مطرح میشود، این است که چه زمانی باید برای تعویض باتری دستگاه یو پی اس اقدام کنیم؟ تشخیص پایان عمر باتری یو پی اس بسیار اهمیت دارد و میتواند در سلامت کلی دستگاه ما تاثیرگذار باشد. چنان که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره شد، طول عمر باتری این دستگاه معمولا بین 3 الی 5 سال است؛ پس در قدم اول برای تعویض باتری، باید این مورد را در نظر داشته باشیم.
از دیگر عواملی که میتواند نشاندهنده فرارسیدن زمان تعویض باتری یو پی اس باشد، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- کاهش مدت زمان شارژدهی، مثلا در ابتدا حدود 20 دقیقه بوده و اکنون به 15 دقیقه یا کمتر کاهش پیدا کرده است.
- شارژ نشدن باتری به شکل درست
- روشن نشدن یو پی اس یا روشن شدن به سختی
- عدم ارائه بکاپ
- عدم روش شدن چراغهای هشدار دستگاه
- رویت شدن پیام خطا بر روی دستگاه
خرید باتری یو پی اس
اگر قصد خرید باتری یو پی اس باکیفیت در شهر شیراز دارید، تجهیز آرمان میتواند بهترین انتخاب برای شما باید. تجهیز آرمان با سالها سابقه در زمینه فروش تجهیزات حفاظت الکتریکی، دستگاههای یو پی اس، باتری یو پی اس، دستگاه استابلایزر و… میتواند مطمئنترین مرجع در ایران برای شما مخاطبان عزیز باشد.
برای مشاوره در زمینه خرید دستگاه یو پی اس مناسب یا باتری یو پی اس مخصوص کاربریهای خاص خود، میتوانید با کارشناسان ما در تجهیز آرمان تماس حاصل فرمایید. شما با یک تماس ساده یا مراجعه به وبسایت تجهیز آرمان، قادر خواهید بود تا از قیمت دستگاه مورد نظر خود اطلاع حاصل فرمایید.
سوالات متداول
معمولا گفته میشود که طول عمر باتری دستگاه یو پی اس، به طول متوسط بین 3 تا 5 سال است.
تعداد دفعات استفاده از دستگاه، عدم استفاده طولانی مدت، دمای محل نگهداری باتری، تعداد دفعات انجام تست سلامت باتری، میزان بار مصرف و شرایط انبارداری از جمله عواملی مهم هستند.
زمانی که باتری یو پی اس به اندازه گذشته شارژدهی نداشته باشد و یا در عملکرد عادی دستگاه خللی ایجاد شده باشد، باید باتری را عوض کرد.
2 thoughts on “چه عواملی در طول عمر باتری یو پی اس موثر هستند؟”
سلام… آیا میشه از باتری کهنه و نو یو پی اس در کنار هم استفاده کرد؟
سلام دوست عزیز
بله امکان پذیر هست ولی هم خطرناک و هم کار کاملا غیر اصولی هست و باعث خرابی باتری نو میشه و همچنین امکان ترکیدن باتری ها وجود داره