شارژ نشدن باتری دستگاه یو پی اس (UPS) میتواند یک مشکل مزمن و مزاحم برای کاربران باشد. این مشکل معمولاً به علت چندین عامل مختلف ایجاد میشود و ممکن است تأثیر مستقیمی بر کارایی و عملکرد دستگاه یو پی اس داشته باشد. در ادامه به بررسی علل شارژ نشدن باتری یو پی اس میپردازیم.
فقط کافیست با کارشناسان تجهیز آرمان تماس بگیرید
آدرس: شیراز – خیابان فلسطین – حد فاصل هدایت و حکیمی – پلاک ۵۰
راهنمای مطالعه
باتری یو پی اس مهمترین قطعه در این دستگاه به شمار میرود. اگر باتری یو پی اس دچار مشکل شود، بدون شک عملکرد کل دستگاه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. شارژ نشدن باتری یو پی اس یکی از شایعترین مشکلات این قطعه به شمار میرود و میتواند برای کاربران، آزاردهنده باشد. در این مقاله میخواهیم علتهای شارژ نشدن باتری یو پی اس را در کنار هم بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.
مهمترین دلایل شارژ نشدن باتری یو پی اس چیست؟
عدم شارژ شدن باتری یو پی اس میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. برای اینکه بفهمیم چرا باتری یو پی اس شارژ نمیشود، بد نیست که موارد زیر را یک به یک بررسی کنیم. از جمله مهمترین دلایل عدم شارژ شدن باتری یو پی اس، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1. عمر باتری تمام شده است
متوسط عمر باتری یو پی اس، معمولا بین 3 تا 5 سال است. بسته به شرایط نگهداری از باتری و همینطور استفاده از دستگاه، این مدت زمان میتواند متغیر باشد. اولین دلیلی که میتواند علت شارژ نشدن باتری یو پی اس باشد، پایان عمر باتری آن است. معمولا خرابی باتری با یک چراغ مخصوص بر روی دستگاه یو پی اس، نمایش داده خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: عوامل موثر در طول عمر باتری یو پی اس
2. باتری خراب شده است
خرابی داخلی باتری و آسیب دیدن باتری، بهخصوص اگر باتری از نوع سیلد اسیدی باشد، ممکن است عدم شارژ باتری را به دنبال داشته باشد. در این صورت برق به درستی در باتری ذخیره نمیشود و باتری نمیتواند طبق مواقع عادی، مدتزمان برقدهی مناسبی داشته باشد. برای رفع این مشکل، در صورت تشخیص بهتر است که با یک متخصص مشورت کنید.
پیشنهاد مطالعه: نشانه های خرابی باتری یو پی اس
3. باتری با دستگاه یو پی اس تطابق ندارد
عدم تطابق باتری یو پی اس با دستگاه نیز میتواند از جمله دلایلی باشد که به عدم شارژ باتری منجر خواهد شد. برای مثال اگر باتری دستگاه 7 آمپر باشد و ما بهجای آن از باتریهای 40 آمپری استفاده کنیم، بدون شک امکان شارژ آن توسط دستگاه وجود نخواهد داشت. همین مسئله برای شارژر باتری یو پی اس نیز صدق میکند، برای شارژ باتری باید از شارژر مناسب خودش استفاده کرد.
پیشنهاد مطالعه: نکات نگهداری باتری یو پی اس
4. شارژر دستگاه خراب شده است
خرابی قطعات داخلی دستگاه یو پی اس و بهخصوص شارژر باتری آن، میتواند از دیگر علل عدم شارژ شدن باتری یو پی اس باشد. در صورتی خرابی این دسته از قطعات، برق مورد نیاز برای شارژ باتری بهدرستی تامین نشده و باتری نیز شارژ نخواهد شد. بهتر است که این موضوع توسط متخصص بررسی شود.
پیشنهاد مطالعه: تاثیر دما بر باتری یو پی اس
5. ولتاژ برق مناسب نیست
هرچند که به طور کلی یو پی اس در برابر نوسانات ولتاژ برق مقاوم است، اما گاهی این موضوع میتواند بر شارژ باتری یو پی اس تاثیر بگذارد. اگر ولتاژ ورودی به دستگاه یو پی اس از حد مجاز دستگاه کمتر باشد یا اصطلاحا افت ولتاژ وجود داشته باشد، شارژ باتری به درستی انجام نخواهد شد و باتری نیز شارژ نخواهد شد. برای حل این مشکل، بهتر است که سیستم برق واحد را بررسی نمایید.
پیشنهاد مطالعه: علت بوق زدن یو پی اس
6. از یو پی اس به مدت زیادی استفاده نشده است
در صورت عدم استفاده طولانی مدت از دستگاه یو پی اس و عدم بهکارگیری باتری آن، ممکن است در فرایند شارژ اختلال ایجاد شود. درست مثل باتری ماشین که در صورت عدم استفاده طولانی مدت ممکن است اصطلاحا بخوابد، باتری یو پی اس نیز دقیقا به همین صورت است. به همین دلیل، باید هر چند وقت یک بار از باتری دستگا یو پی استفاده کرد و آن را به صورت کامل تخلیه و مجددا شارژ نمود.
پیشنهاد مطالعه: احیای باتری مرده یو پی اس
تجهیز آرمان؛ تعمیر و خرید باتری یو پی اس
برای مشاوره خرید و استعلام قیمت باتری یو پی اس می توانید با کارشناسان تجهیز آرمان در ارتباط باشید.
تلفن ثابت : ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۴ – ۰۷۱۳۲۳۶۳۳۸۵ – ۰۷۱۳۲۳۵۵۴۴۷
فروش: ۰۹۹۳۷۶۵۷۲۰۶
خدمات پس از فروش: ۰۹۱۷۹۹۶۸۶۸۴
آدرس: شیراز – خیابان فلسطین – حد فاصل هدایت و حکیمی – پلاک ۵۰
اگر در شهر شیراز ساکن هستید پیشنهاد میکنم بخش یو پی اس شیراز را هم ببینید.
سوالات متداول
باتری یو پی اس مهمترین قطعه در این دستگاه است و تمام عملکرد و ماهیت دستگاه به آن بستگی دارد. در صورت عدم شارژ، یو پی اس عملا بیفایده خواهد بود.
بله. اگر عمر باتری تمام شده باشد یا اینکه اگر باتری آسیب دیده باشد، ممکن است این موضوع مستقیما در عدم شارژ شدن آن، تاثیر داشته باشد.
بله. اگر ولتاژ ورودی به دستگاه بیش از حد اندازه کم باشد، دستگاه نمیتواند باتری را شارژ کند و در نتیجه باتری نمیتواند در زمان ضرورت، برق موردنیاز را تامین کند.